Annons

Tipset från ”Efterlyst”: Fel man pekades ut som väktarrånare

När polisen tog tv-programmet ”Efterlyst” till hjälp för att identifiera väktarrånaren fick man tips. Mannen som pekades ut hade dock ingenting med rånet att göra.
Ystad • Publicerad 8 april 2019
Väktarrånaren fastande på en övervakningsbild.
Väktarrånaren fastande på en övervakningsbild.

Det har nu gått tre månader sedan en väktare rånades utanför Sparbanken Syd i Ystad. Ännu har de två personer som utförde rånet inte identifierats.

I förra veckan gick polisen ut med en bild från en övervakningskamera där en av rånarna syns i närbild. Rånaren är dock förklädd och har en huva. Bilden publicerades i flera medier och även i tv-programmet ”Efterlyst” i TV3.

Annons

– Efter publiceringen fick vi tips från en person som kände igen rånaren. Vi har pratat med personen som pekades ut och avfärdat honom. Han hade ingenting med rånet att göra, säger Jörgen Nilsson som utreder fallet.

Han vädjar fortsatt till allmänheten att verkligen tänka till över vad man gjorde för iakttagelser runt klockan 16 den 6 januari.

– Vi vet att det var två personer som utförde själva rånet, men det kan vara fler som var inblandade. Vi finner det också för sannolikt att de använde en, eller kanske fler, flyktbilar. Någon borde ha sett antingen en flyktbil eller personer som kanske uppträdde onormalt.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons