Annons

Trafikkaos i centrum – långa köer vid lasarettet

Asfaltering av rondellen vid lasarettet i Ystad skapade trafikkaos och långa köer på måndagsförmiddagen. Först på onsdag morgon ska arbetet vara klart.
Ystad • Publicerad 19 november 2018
Asfaltering bildade lång kö i trafiken.
Asfaltering bildade lång kö i trafiken.Foto: Carina Viberg

Lasarettsrondellen får ny asfaltbeläggning. Längs Kyrkogårdsgatan, Kristianstadsvägen och Bellevuevägen växte bilköerna långa på måndagen.

– Vi slog ifrån trafikljusen så att de blinkar istället. Trafiken dirigeras av trafikvakterna, säger gatuchefen Alf Qvint.

Bussen fick sig en smäll och motorluckan flög upp när en buss dirigerades att köra i motsatt riktning i rondellen och körde på en stolpe med trafikskyltar.
Bussen fick sig en smäll och motorluckan flög upp när en buss dirigerades att köra i motsatt riktning i rondellen och körde på en stolpe med trafikskyltar.Foto: Sprisse Nilsson
Trafikskyltarna fick sig en smäll av en buss.
Trafikskyltarna fick sig en smäll av en buss.Foto: Sprisse Nilsson
Annons

Vakter såg till att arbetet kunde genomföras och släppte fram bilarna efterhand.

På måndagen frästes den gamla asfaltsbeläggningen bort. Det arbetet beräknades vara klart strax efter lunchtid.

På tisdagen efter klockan 18 startar sedan arbetet med att lägga ny asfalt. Det pågår fram till klockan sex på onsdag morgon.

– Där kommer att vara trafikvakter hela tiden, säger Alf Qvint.

Han säger att Ystads kommun inte gått ut med någon allmän information eftersom det är ett vanligt beläggningsarbete. Däremot är bussar och räddningstjänst informerade.

Vägarbetet satte stopp i trafiken.
Vägarbetet satte stopp i trafiken.Foto: Sprisse Nilsson
Carina VibergSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons