Ung kvinna åtalas för mordförsök på 53–åring – punkterade lungan med kniv

Löderup Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Den kvinna som i september greps misstänkt för att ha huggit en 53-årig man med kniv i Löderup åtalas nu för mordförsök.

Åklagaren menar att det endast var tillfälliga omständigheter som gjorde att mannen inte dog.

En penetrerad lunga, blodvite, sårskada och ett brutet revben – det är skadorna som den 53-årige mannen fick av knivhugget.

Men åklagaren menar att det kunde ha slutat mycket värre än så. Nu åtalas den misstänkta kvinnan, som är i 20-årsåldern, för mordförsök.

Den målsägande och den misstänkte bor i samma radhuslänga i Löderup.

Händelsen inträffade i Löderup den 13 september. Polis och ambulans larmades till adressen på kvällen och fann där mannen, kraftigt blödande med en knivskada i höger axel vid nyckelbenet. Han var sluddrig i talet och blek i hyn.

I åtalet yrkas att brottet ska bedömas som grovt:

”Eftersom gärningen varit livsfarlig” och eftersom den misstänkta kvinnan ”visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda ett livsfarligt vapen mot vitala delar av [offrets] kropp”.

Kvinnan har i förhör erkänt att hon huggit mannen med kniv men hävdar att hon gjorde detta i nödvärn – något som enligt åtalet ska motbevisas med hjälp av flera vittnen.

Kvinnan häktades dagarna efter händelsen tillsammans med en jämnårig man. Han släpptes på fri fot medan kvinnan har varit fortsatt frihetsberövad.

När kvinnan häktades ändrades brottsrubriceringen till grov misshandel. Åklagare Pernilla Trimmel fortsatte dock hävda att det rörde sig om ett mordförsök:

– Med hänsyn till omständigheterna och offrets skador så gjorde jag den bedömningen, sa hon till YA.

Kvinnan står också åtalad för två andra brott: Grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. De händelserna ägde rum redan i februari i år. Kvinnan erkänner att hon gjort sig skyldig till olovlig körning men förnekar grov vårdslöshet i trafiken.