Annons

Ungdomsgäng söks efter väktarrånet: ”Mörkklädd och har keps”

En ungdomsgäng befann sig utanför Max hamburgerrestaurang vid samma tid som väktaren rånades utanför Sparbanken syd för drygt tre veckor sedan. Nu vill polisen komma i kontakt med ungdomarna i försöken att hitta rånarna.
Ystad • Publicerad 30 januari 2019
Väktaren rånades på Möllegatan.
Väktaren rånades på Möllegatan.Foto: Peter Lindgren

Hittills har utredningen inte lett till att någon misstänkt kunnat pekas ut för rånet mot värdetransporten utanför Sparbanken syd klockan 16 den 6 januari. Larmet kom först två timmar senare.

– Vi är inne i en fas där vi analyserar insamlat material och filmer för att se hur vi ska gå vidare, säger utredningsledaren, kriminalinspektör Jörgen Nilsson.

Annons

På en av övervakningsfilmerna har polisen hittat ett ungdomsgäng utanför Max vid 16-tiden på söndagseftermiddagen.

– Det är en samling med fyra eller fem ungdomar. En kille är mörkklädd och har keps och ryggsäck på sig. De uppehåller sig där vid tidpunkten för rånet, säger Jörgen Nilsson.

Den mörkklädda unga mannen är den som är mest profilerade av ungdomarna. Polisen vill ha kontakt med både honom och hans kompisar.

Polisen har tidigare försökt komma i kontakt med andra människor som befann sig i Ystads centrum på söndagseftermiddagen.

– Några har hört av sig, men vi har inte fått kontakt med alla, säger Jörgen Nilsson.

– Vi tittare på alla möjligheter. Det farliga är att låsa sig. Vi utreder brett. Alla tänkbara möjligheter måste utredas.

Väktaren, som är anställd av värdetransportföretaget Loomis, fördes till sjukhus, men kunde lämna lasarettet redan samma kväll.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons