Annons

Vädervarning: Snö och halka i natt

I kväll faller temperaturen och regnvåta vägar kan bli mycket hala. SMHI varnar för ett besvärligt väglag under kvällen och i morgon bitti.
Sydöstra Skåne • Publicerad 17 januari 2019
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Enligt prognoserna kommer temperaturen att sjunka under nollan i kväll. SMHI har därför gått ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka.

– Det blir minusgrader i luften under kvällen. Marken tar visserligen lite längre tid på sig att bli kall, men under den sena kvällen har vi minusgrader även på vägarna, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

Annons

Under natten förväntas också snöfall.

– Det handlar inte om några större mängder, men några flingor blir det. När vägbanorna kylts ner finns risk att nederbörden fryser på.

Under fredagen blir det åter plusgrader.

– Det blir klart väder och en del sol under fredagen. Även lördagen kan solen visa sig, även om en del moln kommer att dra förbi.

Natten till söndagen väntas åter en del snöbyar.

– Eftersom temperaturen växlar mellan plus och minus, från dag till natt, lär snön inte ligga kvar, säger Henrik Reimer.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons