Annons

Vårdare dömd för upprepade stölder på vårdboende

En vårdare på Löderupsgården har dömts för åtta stölder av narkotikaklassade tabletter från brukare på boendet.
Löderup • Publicerad 29 november 2018
Löderupsgården.
Löderupsgården.

Stölderna har skett under sensommaren hos fem olika brukare på det särskilda boendet i Löderup. Det rör sig enligt åklagaren om sammanlagt åtta stölder av narkotikaklassat läkemedel.

Den 22-årige vårdaren har nu av södra Skånes åklagarkammare fått strafföreläggande gällande stölderna i form av dagsböter. Personen jobbar inte kvar på Löderupsgården.

Annons

– Vi har sett över våra rutiner efter det som har inträffat. Vi måste vara mer noggranna med att kontrollräkna medicinen och vara observanta på hur en person fungerar, säger enhetschef Kristin Johansson.

Straffet blir 60 dagsböter à 50 kronor för vardera tillfälle – sammanlagt 24 000 kronor. Utöver de åtta stölderna på Löderupsgården ska 22-åringen också betala 60 dagsböter à 50 kronor för ett ringa narkotikabrott för innehav av cannabis.

Stölderna på Löderupsgården skedde mellan 2 augusti och 17 september.

– Ingen av de boende har drabbats av stölderna. De har fått den medicin som de behöver, säger Kristin Johansson.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons