Annons
Kultur

Vilken är din bästa läsning i år? Tipsa gärna

Det är hög tid att se tillbaka på bokåret och lyfta fram årets bästa böcker. Nästa lördag delar våra recensenter med sig av sina favoriter. Men vilken bok är din favorit? Tipsa gärna.
Litteratur • Publicerad 6 december 2019
Varje år ger möjlighet till ny läsning. Vilken har varit din favoritbok under året?
Varje år ger möjlighet till ny läsning. Vilken har varit din favoritbok under året?

Jag fick ett argt mejl för en tid sedan. Personen kände inte sig i Boktoppen, trots att han menade att han var en storläsare så fanns inga av hans bästa läsupplevelser med på den lista som vi varje lördag publicerar på kultursidan.

Så när vi nu har bett några av våra recensenter summera sitt läsår ställer vi samma fråga till er, kära kultursidesläsare: vilken bok är din bästa läsning under 2019?

Annons

Det får gärna vara en av årets nya böcker, men inte nödvändigtvis. Välj helt enkelt ut den bok som du tycker har varit bäst. Den som fått dig att gråta eller skratta eller bita på naglarna av spänning. Den som gett dig nya perspektiv eller ny kunskap. Den som berört dig mest eller fått dig att sjunka in i språkets skönhet. Den som genom sina dikter fått dig att tappa andan eller den berättelse som tagit dig till nya platser.

Skriv författaren och bokens titel och en kort motivering varför just den här boken är årets bästa läsning. Dessa publiceras nästa lördag, på webben och i största möjliga mån även i papperstidningen.

Böcker ger nya möten och upplevelser.
Böcker ger nya möten och upplevelser.

Vill du vara med så mejla oss senast på torsdag (12 december). Använd följande mejladress: kultur@skanemedia.se. Skriv gärna ”Min bästa bok” i ämnesraden.

Och glöm inte ditt namn och din adress, för bland de förslag som kommer in lottar vi ut några av de nyutgivna böckerna av de två aktuella Nobelpristagarna, Olga Tokarczuk och Peter Handke.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons