Annons

YA:s medarbetare utsatta för bitcoinbedragare

Ett stort antal invånare i sydöstra Skåne har den senaste tiden pressats på pengar av de så kallade bitcoinbedragarna. Nu har även YA drabbats.
Sydöstra Skåne • Publicerad 15 januari 2019
Foto: Janerik Henriksson/TT

Medarbetare på hela YA har fått mejl av ”Anonymous Hacker”. Uppmaningen är att betala 20 000 kronor till ett bitcoinkonto för att slippa få avslöjande filmer spridda.

”Jag ger dej de sista 72 timmarna för att göra betalningen innan jag skickar videon med din onani till alla dina vänner. Den senaste gången du besökte en porrsite med tonåringar, laddade du ner och installerade mjukvara som jag utvecklat. Mitt program slog på din kamera och spelade in din onani.”

Annons

Bedragaren skriver att mjukvaran han installerat gjort att han kommit över mottagarens alla e-postadresser och en lista på alla Facebookkontakter. Den påstådda filmen kommer att skickas till alla kontakter om betalning inte görs.

Bedragaren skriver vidare att : ”Du är synnerligen pervers!”

Brevet avslutas med en ganska hotfull uppmaning: ”Glöm inte skammen och om du ignorerar detta meddelande kommer ditt liv att gå i kras. Jag väntar på din bitcoinbetalning.”

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons