Elitserien

Karriären över för Seifert

Elitserien Artikeln publicerades

Det blev rejält med smolk i glädjebägaren för Ystads IF efter segern mot Drott i andra kvartsfinalen. Samtidigt som YIF kvitterade 1-1 i matcher efter seger med 26–20 blev Sebastian Seifert så illa skadad att karriären nu är över.

- Det är slut nu, konstaterade en tårögd Sebastian Seifert i ryttargången efter drabbningen.

-Det känns tungt. Att det ska sluta på detta viset det är... det är ändå 20 år jag hållit på. Nu var man ändå på gång och kände mig riktig taggad till slutspelet, konstaterade en ledsen och nerstämd Seifert.

Seifert togs hårt under inledningen av matchen men det var ironiskt nog i en ordinär försvarssituation som olyckan var framme. Sibbe halkade till och landade illa på axel.

Som ett litet plåster på såren kunde han emellertid dock se hur YIF kopplade greppet redan i den första halvleken då man gick fram till 10–4 som blev 15–8 i paus.

I den andra halvleken kröp gästerna lite närmre men någon riktig fara var det aldrig.

I matchslutet försökte Drott med såväl enkelpunkt på Jim Gottfridsson som dubbelpunkt på Jim och Andreas Thynell utan resultat.

Och tränaren Mats Engblom var aldrig riktig orolig.

- Nej, jag var beredd på det. Två punkt är kanske inte så vanligt men jag anser att vi har spelare som klarar av också en dubbelpunkt, menade en nöjd Mats Engblom.

Jämför den här matchen med den i Halmstad!

- Försvarsspelet är ungefär lika bra i båda matcherna. Vårt anfallsspel är däremot lite bättre, vi har lite bättre flow och vårt kontringsspel är lite bättre.

Positivt var - när det gäller anfallsspelet - att man i den här matcherna på ett bättre sätt fick med kanterna.

- Stämmer. Vi har bra kanter. Det är roligt att Anton Andersson gör två på två, Jakob Nygren gör en ”dödvinkel” och Philip – ja han är ju är så bra som han är.

Bäst i YIF var återigen målvakten Fredrik Ohlander som gjorde en ny stormatch. Jim Gottfridsson drog också ett tungt lass och efter en trög inledning vaknade Andreas Thynell till och gjorde en riktigt bra match.

Mer om matchen och tankar inför returen på söndag i lördagens papperstidning.