Nyheter

IFK utspelat i finalen

SM-finalen är slut. IFK Kristianstad är förlorare efter en häftig uppvisning från IK Sävehof. Göteborgarna ryckte tidigt och vann med förkrossande 29–21 och de brandgula får nöja sig med ett SM-silver.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2012
Jesper Larsson.
Jesper Larsson.Foto:

Det har pratats om finalrutin och att Sävehof hade en klar fördel av att ha spelat många SM-finaler. Den fördelen syntes tydligt i Malmö Arena.

IFK Kristianstad var hafsigt och nervös från första minut. Det tog åtta minuter innan man gjorde första målet och då hade Sävehof redan gjort tre. Därefter växte siffrorna hela tiden.

Försvarsspelet var bra inledningsvis men mattades av efterhand, samtidigt som Jesper Larsson inte hade en av sina bästa dagar.

Efter 15–8 i paus var matchen i princip redan avgjord, och var den inte det då så punkterade Sävehof snabbt den i andra halvlek. 15–18 blev 21–10 innan IFK åtminstone spelade jämnt sista kvarten.

I fjol vann Sävehof mot Guif med 17 bollar. Riktigt så illa blev det aldrig, utan IFK höll siffrorna nere till 29–21.

Klart bäst i IFK, och egentligen den ende som levererade som förväntat, var Lars Möller Madsen. Dansken gjorde elva mål.

Nu blir det i stället ett silverfirande när IFK-spelarna i morgon tackas för säsongen klockan 13.00 i Tivoliparken.

– Vi var lite tagna av stundens allvar. Men Sävehof spelade jäkligt smart, sa IFK:s Jesper Larsson efter matchen till SVT2.