Insändare

Förstå skillnaden mellan tiggeri och insamling

Ortsdatering Artikeln publicerades

Svar till Kent Wallins insändare 12 april. Kent Wallin, jag saknar till skillnad från dig politisk tillhörighet och det ger mina hjärnceller en frihet att tänka, tycka och uttrycka detsamma utan hänsyn till någon viss agenda.

Under mitt liv (snart pensionär) har jag nog någon gång röstat på samtliga partier som i dag är representerade i riksdagen bortsett från ditt parti och Sverigedemokraterna.

Jag kan alltså fritt ha åsikter om både Socialdemokraterna, Moderaterna och övriga partier hur de samlar in sina pengar och annat.

Jag kan också tycka att det är förkastligt att ta emot pengar, där man vet att den som i själva verket har tjänat in pengarna sist av allt vill att de ska gå till det socialdemokratiska partiet. Men detta bekymrar uppenbarligen inte dig, Kjell Wallin. I din värld är det än värre att det lämnas frivilliga bidrag till dina motståndare.

I din insändare 12 april så skriver du i slutet ”är det fortfarande en hemlighet var Moderaterna får sina pengar ifrån” om du läser din insändare från början så konstaterar du själv att de kommer från ”Moderaternas tiggeri från sina rika sponsorer och kärnväljare”

Du har ju svaret.

För mig är (och det var därför den här ordväxlingen började) det otänkbart att jämställa Moderaternas eller andra organisationers insamlingar med den tiggaren som i verkligheten sitter på gatan och tigger och som Moderaterna vill förbjuda.

Uppenbarligen förstår du inte skillnaden.

Per-Åke Nilsson