Insändare

Insändare: Aningslöst och felaktigt om framtida Polenfärjor

Ystads hamn Artikeln publicerades
Gamla Polenfärjor som snart ersätts av nya.
Gamla Polenfärjor som snart ersätts av nya.

Man kan undra vad för syfte som Claes Kristensson har med att beskylla Eva Bramsvik-Håkansson och mig för att komma med lögner, eller som han omskriver det, ”felaktiga fakta”.

Att han inte verkar ha det blekaste aning om de avsiktsförklaringar som både Polferries och Unity Line har gjort, är ganska förståeligt, eftersom han inte är det minsta delaktig i projektet ”Nya Hamnen”.

Men så mycket självdisciplin måste en seriös debattör ha, att när man påstår att någon ljuger så måste man åtminstone kunna lägga fram underlaget för dessa påståenden. Men naturligtvis gör inte Claes Kristensson det, då det inte passar in i hans argumentation.

Tyvärr hamnar han också i personförföljelsens träsk och inte i den seriösa debatten när han försöker rättfärdiga sina något ogenomtänkta åsikter. Ett sånt beteende samt den ogrundade kritiken, är enbart patetiskt, inte seriöst menad och så lätt att genomskåda.

Sedan gör han ännu ett fatalt misstag, när han påstår sig vara en vän av hamnen i Ystad. Det Claes Kristensson skriver i sin insändare motsäger detta grundligt.

Det är i och för sig, i mitt tycke, ganska roande att läsa alla hans krumbukter för att få ihop ett något så närt budskap tillsammans med att vara en vän av hamnen. Tyvärr, Claes Kristensson, så slutar det bara med en fadd smak av ett misslyckande.

Med detta korta svar vill jag nu avsluta all debatt med Claes Kristensson. Jag förväntar mig inte heller en ursäkt för hans påhopp på Eva Bramsvik-Håkansson och mig, det behövs en rakryggad attityd för att göra det.

Och tro mig kära läsare, Polferries och Unity Line kommer att köpa större färjor och vi kommer att behöva bygga ut och anpassa hamn och inlopp till dessa. Till skillnad från Claes Kristenssons påståenden så är detta ett faktum.

Lars Toftemar (S)