Insändare

Centern tappar i förtroende

Simrishamn Artikeln publicerades
Carl-Göran Svensson (C) och Martin Nkoubou (C).
Foto: YA
Carl-Göran Svensson (C) och Martin Nkoubou (C).

Efter att ha flyttat till Brösarp har jag fått lite bättre perspektiv på den politiska processen i Simrishamn.

Att Centern hamnat i trångmål är ingen nyhet. Under många år av manipulationer kring makten har Centerpartiet tappat förtroende och måste nu förnya sig.

Är det inte bättre att ta ett steg tillbaka och konsekvent inrikta sig på det Centern är bra på, att bedriva saklig realpolitik, landsbygdspolitik, utbildningspolitik, folkbildning, kultur, integration, fred och bistånd.

Alla vi som är kvar och följt Centern från Hedlunds tid fram till nu är förtvivlade över den hållningslöshet som Centern visar i Simrishamn.

Slå ihop Simrishamns och Tomelilla kommuner till Österlens kommun och arbeta fram en handlingsplan som gynnar både byarna inne i landet och längs kusterna.

Simrishamn har de senaste åren styrts av turism och statusbebyggelse på bekostnad av bostäder för arbetande befolkning och skolor där barnen finns.

Martin Nkoubou har förstått detta och jag trodde att Carl-Göran Svensson också förstått det. Carl-Göran, du har chans att rätta till detta. Risken är annars att förtroendet för Centern i Simrishamn rasar ytterligare.

Börje Assarsson

Pensionär och före detta Centerpolitiker

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.