Insändare

En billig lösning gratis serverad

Knickarp
Hans Philipson, Moa Gertsson och Jens Karlsson hade hoppats Ystad och Sjöbo kommun kunde samarbeta för att ersätta den belysning som inom kort plockas ner.
Foto: Sprisse Nilsson
Hans Philipson, Moa Gertsson och Jens Karlsson hade hoppats Ystad och Sjöbo kommun kunde samarbeta för att ersätta den belysning som inom kort plockas ner.

Att Ystads kommun inte är beredd att ta sin del av kostnaden för fortsatt belysning i Knickarp är ynkligt. Men också helt i linje med hur man behandlar sina medborgare ute på landsbygden.

Heder till Sjöbo kommun som är villig att stå för halva kostnaden avseende nya belysningsstolpar, när nu Eon snart börjar plocka bort kablar och trästolpar – eftersom strömmen ska ner i marken.

När som landsbygden får vidkännas ännu en förlust, så ursäktar sig Ystads kommuns tjänstemän med det kommunala sparbetinget – samtidigt som man hänvisar till Trafikverket och en statlig trafikutredning ett par år fram i tiden. Tack och go´natt.

Men det handlar också om bristande kompetens och kreativitet. Lösningen på problemet är nämligen redan på plats.

Man kunde bara (som skett i andra byar i andra kommuner) bett Eon låta stolparna stå kvar – med befintlig belysningsarmatur. Som därefter kopplas in på den nya markledningen. En lösning lika enkel som den är billig.

Jag vet inte vilket datum Eon börjar montera ned kablar och stolpar, men hade jag varit tjänsteman i Ystads kommun skulle jag agerat pronto. En billig lösning nu gratis serverad.

Carl Bengtsson

Rygla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.