Insändare

Froste Persson: Oroande sinnesstämning hos Centerns gruppledare

Simrishamn Artikeln publicerades

Genmäle på Carl Göran Svenssons (C) insändare 31 oktober i YA ”Laginsats viktig för ansvarsfull politik”.

I ett genmäle till min insändare om respekten för förtroendevaldas åsikter har Centerns gruppledare i Simrishamn, Carl-Göran Svensson, uttryckt besvikelse.

I en artikel i YA har han tidigare sagt om en förtroendevald att han är arg och upprörd. Så mycket sinnesrörelser för en självklarhet att förtroendevald agerar efter eget omdöme och i enlighet med vad han givit uttryck för till ”sina” väljare!

Carl-Göran Svensson beskyller, i genmälet, mig för att inte ha berört sakfrågan, nämligen behovet av medel till barn- och utbildningsnämnden. Man behöver inte ens läsa mellan raderna för att förstå texten: ”Detta efter att Martin Nkoubou avstått att rösta i frågan om begäran om mera pengar till Bun som Socialdemokraterna och oppositionspartierna föreslog att nämnden skulle gå fram med till fullmäktige. Detta då det råder ett mycket stort underskott för nämnden och gigantiska besparingar ska göras på förskola, skola och Kulturskolan.”

Dessutom beskyller han mig för personligt angrepp även om tidningsartikeln han medverkade i är fylld av angrepp mot Martin Nkoubou, som dessutom ska utsättas för räfst och rättarting på grund av sin rakryggighet.

Det är möjligt att man förhandlat och varit i tro att alla är överens men självständig förtroendevald har valt en annan väg och Carl-Göran Svensson kan aldrig övertyga mig om att detta skulle vara fel.

Heder åt alla rakryggade förtroendevalda, som inte ”krummar” under partipiska, eller andra mindre hedervärda överväganden!

Med dessa ord avslutar jag debatten för egen del då jag finner Centerns gruppledares genmäle ovederhäftigt, men så kan det bli när sinnesrörelserna blir för stora.

Froste Persson

Simrishamn

(utan partibeteckning men bland annat medlem i Reformisterna)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.