Halal värre än svenska slaktmetoder
Det har i tidningen Ystads Allehanda cirkulerat den ena insändaren efter den andra om plågsamma bedövningsmetoder vid slakt. I en TT-notis redogörs för att grisarna bedövas med koldioxidgas som är en mycket plågsam och utdragen process för grisarna.
I Sverige förekommer också halalslakt, det är en slakt av djur som vi har fått i vårt land i samband med invandringen. Halalslakt innebär att djuren inte bedövas. Vid slakten skärs halsen av djuret och blodet får rinna av i långsam takt. Det är en mycket plågsam död.
De som försöker försvara halalslakt säger att allt är en myt, att det vi framhåller om halalslakt är felaktigt (se närmare på nätet under www.halalslakt.se). Det går inte att försvara halalslakt och vi vill inte ha denna slakt i vårt land.
Insändaren Gert Nilsson hävdar att om vi fortsätter att äta kött som har plågats så gör vi oss skyldiga till djurplågeri. Innan vi kritiserar våra svenska slaktmetoder, studera först vad halalslakten gör med djuren, för med denna metod gör vi oss skyldiga till djurplågeri.
Åke Johansson, Vollsjö
Siw Håkansson, Sjöbo