Insändare

Håller du 40 även i någon annans by?

Ingelstorp Artikeln publicerades
40 skylt, Trafikskylt 40 km
Foto: Bosse Nilsson
40 skylt, Trafikskylt 40 km

Att bo på Österlen har många fördelar, närheten till både hav och skog, det lugna tempot, mindre stress.

Om man som vi har flyttat från Malmö och hit till Ingelstorp är trafiken något som vi trodde skulle vara ett ickeproblem.

Även om vi har haft vårt hus länge här så har vi nog aldrig upplevt ett år som detta ur trafiksynpunkt. Trafiken på Österlenvägen är brutal nu mer än någonsin, inte många håller hastigheten som numera är 40.

De flesta byar har nu 40 och vi hör många som klagar på att just i deras by, förbi deras hus, håller ingen hastigheten. Men hur är det egentligen, handen på hjärtat, kör du själv 40 genom någon annans by?

Trafikverket säger att de inte kan göra något och polisen har inte agerat vad vi har märkt. Detta är ett attitydproblem som finns hos människor nu, jag bryr mig inte om någon annan, om jag kan köra i 90 på en 40-väg så gör jag det.

Att bli tagen i en fartkontroll är osannolikt och därför kör jag järnet och skiter i alla andra, ända tills det händer något allvarligt. Hoppas kan man alltid.

Susanne Lundquist

Ingelstorp

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.