Insändare

Hur vill du ha det, Kristina Bendz?

Politik Artikeln publicerades
Pavel Gamov är en av alla SD-politiker som hoppat av partiet och blivit politiska vildar.
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Pavel Gamov är en av alla SD-politiker som hoppat av partiet och blivit politiska vildar.

Vi har nu klivit in i valåret 2018. Om mindre än nio månader är det val och alla politiska partier vill komma åt russinen i kakan och få regera Sverige, och lokalt få styra och bestämma ute i landets många kommuner.

S-regeringens tidigare partisekreterare Lars Stjernkvist utropar "gladast vinner". Men om man är sverigedemokrat kanske argast vinner? Nu har ytterligare en SD-politiker hoppat av och blivit politisk vilde.

Denna gång i Ystad i protest mot sitt parti som han anser är ett enfrågeparti som saknar bredd på annan politik. Snart finns det lika många vildar som aktiva politiker i Sverige.

En annan SD-politiker i Ystad har polisanmälts för bedrägeri. Enligt gruppledaren för SD i fullmäktige, har partiet inte längre kontakt med henne. Hon har inte varit på fullmäktigemöten de senaste tre åren och inte betalat sin medlemsavgift. Kristina Bendz och Moderaterna ritar om den politiska kartan (YA 22/8), M har stöttat tre av Sverigedemokraternas motioner.

Jag har tidigare ett par gånger ställt frågan till Kristina Bendz i tidningen men aldrig fått något svar om hon som oppositionsråd i Ystad fortfarande tänker bjuda in SD för samarbete för att själv bli kommunalråd 2018.

Jag ställer därför samma fråga en gång till och hoppas på att denna gång få ett svar. Med så kort tid kvar till valet är det av anständighetsskäl på tiden att för entusiastiska väljare i Ystad öppet redovisa hur hon tänker göra. Annars kan det bli en chock för många efter valet om det inte blev som de tänkt sig när de röstade.

Kent Wallin