Insändare

I Ystad finns den bästa vården

Ystad Artikeln publicerades
Lasarettet i Ystad.
Foto: Anette Sjöstrand
Lasarettet i Ystad.

Det tog lång tid för mig att få klarhet i vad smärtan i mage och rygg kunde härledas till.

På vårdcentralen i byn jag bor fick jag inte den hjälp jag skulle önskat. Jag upplevde det inte som om man tog mig på allvar eller visade intresse för grundlig utredning av vilken sjukdom jag drabbats av.

Hade man tidigt gjort valet att undersöka min mage via skiktröntgen, hade orsaken till åtta månaders svår smärta kunnat lösas på annat sätt än att ordinera opiater morgon och kväll!

Röntgen visade att jag hade en stor polyp i tjocktarmens övre del. Ett ingrepp planerades efter besök på Ystad Lasarett avdelning 1.

Äntligen kunde jag känna hopp om en början till slut av min långvariga smärta i magen.

Efter att ha upplevt det sämsta med vården skulle Ystad lasarett avdelning1 få visa mig det bästa tänkbara med vården jag kunde önska.

Operationen gick ut på att ta bort en radikal del av tjocktarmen, där polypen satt, för att sedan koppla på tjocktarmen på tunntarmen igen.

Skickliga kirurger, omtänksamma läkare och fantastiska, engagerade sjuksköterskor och undersköterskor har jag fått möta. Personalen på avdelning 1 i Ystad förtjänar att lyftas fram som det bästa med vården i Sverige.

Jag är så innerligt tacksam för hur jag blev bemött på Ystads lasarett.

Jag vill speciellt tacka kirurgerna Carl-Victor och Ulrika och sjuksköterska Caroline. Ni har räddat mitt liv och gjort min konvalescens möjlig.

Är så glad att vara hemma igen men till er som kanske söker vård på Ystads lasarett, ni är i goda händer.

Birgitta Wrangel

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.