Annons
Insändare

Ifrågasätt inte väljare som i diktaturer

Det verkar helt klart som om Socialdemokraterna inte vill ha någon opposition, för då är ju risken stor att man ertappas för sina egna misstag.
Ystad • Publicerad 26 januari 2018

Socialdemokraterna ifrågasätter varför våra tusentals väljare inom SD röstat som de gjort – vilket ju renderat i att vi Sverigedemokrater kan föra vår politik.

Denna ifrågasättning kan faktiskt associeras till länder där diktatur råder. Man tillåter mycket i en demokrati och så ska det även vara fortsättningsvis.

Annons

Samtidigt måste media vara ofärgad och objektiv. Om objektiviteten funnits just i detta fall hade debatten i kommunfullmäktige belyst vårt ställningstagande och hanteringen av vår motion i placeringen av nya skolor på ett helt annat vis.

Denna ståndpunkt från vår sida ökade Roger Jönssons aggresivitetsfaktor när ärendet på dagordningen därefter kom upp. Denna punkt behandlade vår motion om att avskaffa månadsavgiften för trygghetslarm.

Han kunde inte ge svar på varför deras vallöfte 2014, att ett avgiftsfritt trygghetslarm skulle realiseras, inte infriats.

I detta läge när debattklimatet hårdnar är detta ett bevis på att han känner sig trängd och retoriskt försöker komma med undanflykter. Vi beskylls för att inte lägga en budget i nämnden för detta ändamål, men detta kan inte krävas av ett oppositionsparti - vilket Roger Jönsson mycket väl borde veta.

Att lägga en detaljerad budget här gör ju majoritetens arbete mycket lättare, vilket egentligen bara gagnar deras egen politik - för så fungerar det ju i vårt utvecklade demokratiska samhälle.

Vi lägger en budget till kommunfullmäktige där vi gör en presentation i text, siffror och tal som kontextmässigt innefattas av så mycket mer än den egentligen behöver. En ren självklarhet är även att när man röstar om budgeten i nämnderna, så står vi givetvis inte bakom majoritetens förslag.

Jag vill även tillägga att vi tillsatte det största tilldelningen till SOC i vårt budgetförslag, vilket hade gjort att ett avgiftsfritt trygghetslarm kunnat bli finansierat.

Att ta bort månadsavgiften på 200 kronor för trygghetslarmet skulle kunna bli ett incitament till att fler installerar detta larm. Om fler brukare får denna service kan säkerligen olyckor snabbare behandlas på ett adekvat sätt - vilket ju är guld värt både för den enskilda människan och Ystad kommuns ekonomi.

Detta påverkar säkert även att brukarnas personliga oro kan minimeras, det bjuder vi på. Att ta betalt för trygghet för äldre i ett välfärdsland, det ställer verkligen inte vi välfärdspolitiker oss bakom.

Jan-Åke Isaksson

Gruppledare SD Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons