Insändare

Insändare: Debatter med bibehållen respekt för varandra

Ystad Artikeln publicerades
Onsdagens fullmäktige i gamla rådhuset blev en tråkig tillställning med personangrepp och slag under bältet, anser Anja Edvardsson. Göran Göransson håller med.
Onsdagens fullmäktige i gamla rådhuset blev en tråkig tillställning med personangrepp och slag under bältet, anser Anja Edvardsson. Göran Göransson håller med.

Replik till Göran Göranssons inlägg Glädjande att fler reagerar på den hårda tonen i rådhuset” i YA 2 maj.

Jag skrev nyligen en insändare om debattklimatet i politiken i Ystad, där jag föreslog ett etiskt kontrakt för att minska på personangrepp och raljerande.

Vi är helt överens i sak jag och Göran Göransson, nämligen att nivån på debatten bör höjas.

Göran Göransson lyfter nu i sin replik att även vi i Socialdemokraterna har ett dåligt debattklimat, men inte någonstans i min insändare står det uttryckt att jag reagerat på det ena eller andra partiets uttalanden eller hårda ord.

Det finns lite överallt i olika grad, observera att jag inte heller här skriver vem eller vilka som använder sig av denna taktik. Var och en får rannsaka sig själv.

Att jag skrev insändaren just där och då betyder inte att jag inte lyft det tidigare eller att det är för att vi är i opposition. Du kan inte veta hur jag tänker eller mina motiv till mitt agerande.

Du kan inte heller veta hur vi arbetar inom socialdemokraterna med dessa frågor. Alla kan vi säga en dumhet eller två ibland. Till exempel råkade jag nyligen uttala mig nedsättande om Sverigedemokraterna, det var naturligtvis dumt. Vi måste alla lära av våra misstag och inte göra om dem.

Så låt oss alla i stället blicka framåt, tänka efter och bete oss med respekt mot varandra. Debatten får gärna vara tuff i sakfrågor, men respekt för varandras åsikter och person är fortfarande viktigt att bibehålla.

Anja Edvardsson (s)

Ystad

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.