Insändare

Insändare: Även sydöstra Skåne ska ha fler polisanställda

Sydöstra Skåne Artikeln publicerades
Polisbilar i Hammar.
Polisbilar i Hammar.

Socialdemokraterna har utlovat 10 000 fler polisanställda till 2024. Detta är ett bra mål. Sverige behöver fler poliser och civilanställda.

Det behövs fler polisanställda i landets alla radiobilar och i landets alla polishus, arrester och receptioner.

Välfärdsbygget ska fortsätta och välfärdsstaten ska stärkas – de polisanställda har en viktig uppgift att fylla i detta bygge.

Polisen är en av samhällets absolut viktigaste myndigheter. De har ett högt förtroende hos allmänheten och har som uppgift att skydda allmänheten mot diverse faror men också att stå allmänheten till tjänst. Vikten av deras arbete kan inte nog betonas.

Jag vill dock särskilt trycka på en sak när det kommer till dessa 10 000 polisanställda. De behöver hamna i polishus i hela landet – inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö.

De behöver hamna i radiobilar i Ystad, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Simrishamn och inte bara i stadsdelar i storstäderna. En person i vår del av landet behöver kunna känna sig säker på att polisen kommer när hon ringer och att hennes situation tas på allvar.

Det behövs också mer personal för att hålla polishusens receptioner öppna – polisen ska vara närvarande och tillgängliga. Närmsta öppna polishus ska inte finnas flera mil bort och alternativet ska inte behöva vara att sitta i långa köer när man ringer till polisen för hjälp.

Fler polisanställda behövs. Satsningen som socialdemokraterna har utlovat är bra.

Men de polisanställda måste också komma till vår del av Skåne. Om jag blir riksdagsledamot kommer jag att kämpa för hela sydöstra Skånes rätt till fler polisanställda och öppna polishus. För det förtjänar vi.

Adrian Magnusson (S)

Riksdagskandidat, södra Skånes valkrets