Insändare

Insändare: Banden mellan Liberaler och Sverigedemokrater förstärks

Ystad Artikeln publicerades
STOCKHOLM 20140822 :Sverigedemokraternas logga.Foto: Sverigedemokraterna / Handout / kod 10500**OBLIGATORISK BYLINE:  / ****Endast för redaktionell användning. Bilden kommer från en extern källa och distribueras i sin ursprungliga form som en service till våra abonnenter**
Foto: Sverigedemokraterna
STOCKHOLM 20140822 :Sverigedemokraternas logga.Foto: Sverigedemokraterna / Handout / kod 10500**OBLIGATORISK BYLINE: / ****Endast för redaktionell användning. Bilden kommer från en extern källa och distribueras i sin ursprungliga form som en service till våra abonnenter**

Angående samarbetet mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna i Ystad. Vi har bevittnat ännu ett kommunfullmäktige där banden mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna stärkts.

Nu efter det senaste sammanträdet i kommunfullmäktige så måste de också själv tillkännage att de redan ingår i ett samarbete med Sverigedemokraterna.

I Liberalernas skrivning om valsamverkan står det klart att en Sverigedemokrat ersätter en Liberal.

I Sverigedemokraternas skrivning står det klart att en Liberal ersätter en Sverigedemokrat.

Detta sker i en viss ordningsföljd.

Visserligen fick ju Urban Fasth (L) platsen som 1:a vice ordföranden i kommunfullmäktige, men att sen tillsammans med ledamoten Per-Olof Lind (L) göra avkall på Liberalernas ställningstagande och det som det de torgförde inför valet verkar ju vara ett högt pris att betala.

Kristina Bendz (M) har dirigerat sina marionetter för att själv få sin eftertraktade kommunalrådspost.

Ja nu fick vi se ”slutakten” av den här ”teaterföreställningen” som har pågått i kommunfullmäktige och då kan det kanske konstateras att Liberalerna i Ystad tillhör likt de vissa moderata ”vildar” i Skåne som står upp för helt egna tolkningar än vad deras egna partier på riksplanet har utgett sig att stå för.

Det har funnits många tillfälle då mina tankar varit svåra att samla efter dessa ”teaterföreställningar”.

Det kan inte anses vara värdigt i ett kommunfullmäktige som är den högsta beslutande insatsen i kommunen.

Det man kan undra är om de partierna som är med i denna ”samverkan” är helt samvetslösa och märkligt är det att Liberalerna är med.

Paul Svensson Sverigedemokraterna uttalade sig nyligen i massmedia så här, ”nu är vi vågmästare och bestämmer politiken i Ystad kommun”.

Detta har skett med Liberalernas samtycke.

Lars Wollin (S)

Ystad