Insändare

Insändare: Bara vanliga kommunala åtaganden

Simrishamn Artikeln publicerades
Sjöfartsstråket
Sjöfartsstråket

I tisdagens YA 7 maj läser jag om Simrishamns kommuns satsningar ute i landsbygden, och jag tänker vilken prominent person har jag nu trampat på tårna?

Men så läser jag underskriften det är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, samma nämnd som fått en reprimand av revisorerna för fusk.

Vi börjar med uteblivit underhåll av vägar och hamnar. Varför? Mycket enkelt, under den förra mandatperioden slussades mångmiljonbelopp över till bygget av monumentet över enfalden ( läs sjöfarttråket ) vilket nu avslutas med att bygga en brygga för 5 miljoner.

Man har tydligen anställt någon för att bygga om torget för att vinna arkitektpris.

Så till vattenfrågan, för ett antal år sen kunde Simrishamns kommun köpa marken runt Lunnamöllan för 200 miljoner. Men nej återigen lyssnar man inte, detta hade idag varit en guldgruva för kommunen. Detta är saker som jag och många reagerar mot.

Och då har vi inte talat om avloppssituationen, skandal. Här talas om Bjärsjö, att de inte får något. Alldeles riktigt, när det ösregnar svämmar avloppet över och flyter ut i Tommarpsån. Frågan är om det har åtgärdats.

Allt annat som ordförande för samhällsbyggnadsnämnden räknar upp är enligt min åsikt vanliga kommunala åtagande och inte några speciella satsningar på landsbygden.

Nu vet jag att mina protester och andra invånares protester är som en viskande röst i öknen.

Erik Wihlborg

Örnahus