Insändare

Insändare: Det pratas en massa smörja om Sverigedemokraterna

Sjöbo Artikeln publicerades

Än en gång visar alliansen ( Moderaterna, Centern, Liberalerna och Socialdemokraterna) i Sjöbo att de inte är intresserade av någon slags demokrati då de diskriminerar Sverigedemokraterna och över 40 procent av Sjöbos väljare, då alliansen inte tar in SD på den plats som de har rätt till.

All makt ska utgå från folket. Jovisst, men inte i Sjöbo.

Man kan med rätta påstå att jag är en anhängare till Kristdemokraterna i Sjöbo. Men jag tycker absolut att i Sjöbo pratas det en massa smörja om SD, och lösryckta rykten som tycker att dessa diskriminerar vissa folkslag, och som då gör negativa uttalande om detta.

Men vad gör partierna och folk i Sjöbo kommunen? Jo, exakt samma sak. De diskriminerar SD så fort SD nämns, det är ändå 40 procent av väljare – alltså Sjöbobor – som ni diskriminerar.

Skäms ni inte att ni håller en sådan sandlådenivå, men man ser stickan i andras ögon. Gör som Ebba Busch Thor, hon har rätt när hon vill ta tjuren i hornen och kan tänka sig tala med SD, om vad de vill. De har många väljare som kallas för folket, och som är Sjöbobor och kanske är er granne eller släkting, kanske kompis.

Detta baserar jag på att det som står i Regeringens förklaring och som skriver ”att all makt skall utgå från folket”. Vilka partier i Sjöbo lever upp till detta mål?

För de som är invalda av folket ska också föra fram folkets vilja, och tal, inte vad politikerna själva tycker inbördes, så som sker i dag, Men som jag ser det i dag, så finns det inte mycket som kallas för demokrati i vårt samhälle.

Det finns ett antal partier som sitter i kommunfullmäktige, bland annat de allierade, som då hade ett exempel på ett ärende, med bara en lösning, men kd hade ett annat förslag som var bättre passande för invånarna tyckte vi, och som kom från folket. Men då reste sig en av ledarna för Centern och sade citat” att nu är ni med i alliansen och då skall ni hålla med alliansen. Så hanterar centern sin demokrati.

Men på ett problem kan det finnas flera lösningar, eller hur?

Det finns ett ordspråk som lyder: ”bara döda fiskar följer strömmen”.

Sven Sjöbeck

Sjöbo