Insändare

Insändare: En skrivbordsprodukt utan förankring i verkligheten

Österlen Artikeln publicerades
Här tar cykelvägen slut idag strax innan Hammar.
Här tar cykelvägen slut idag strax innan Hammar.

I fredagens insändare i YA ”Cykelväg på norra sidan blir trafiksäkrare” skriver hushåll på södersidan och jag måste bara kontra: Det "gedigna" arbete nuvarande projektledningsgrupp gjort är en skrivbordsprodukt utan förankring i eller kunskap om trakten.

Den är varken trafiksäker eller attraktiv för de som ska använda den eller för de som är boende och verksamma i bygden. Möjligtvis är den lättillgänglig då den är tänkt att gå spikrakt längs med kustvägen.

Denna kustväg som sommartid förvandlas till bullrande motorväg vilken, enligt nuvarande projektlednings förslag, de cyklande ska korsa ett tiotal gånger för att komma till destinationerna de förmodligen kommit hit för. Nämligen: Kåseberga med Ales stenar, caféer, restauranger, keramiker och konstnärer, Backåkra med museum och meditationsplats, stränder som Tyke, Löderups strandbad (med hotell, minigolf och kiosker) Sandhammaren, Mälarhusen, Kyhls strand och Borrby strand.

Ända sedan det farsartade samrådsmötet 19 juni 2018 när nuvarande projektgrupp framlade en färdig plan, utan något alternativ, har de visat att de varken förstår den demokratiska processen i förfaranden som involverar skattebetalare eller har kunskap om natur eller företagsamhet i området.

Alla i området blir påverkade av dragningen av cykelvägen och kanske får alla parter fokusera på säkerheten för alla: både färd på väg och cykelväg och lägga privata intressen eller inlägg om natura 2000 åt sidan.

Emma Andersson

Löderup

Cyklist och djurhållare söder om kustvägen