Insändare

Insändare: Gnäll men få ideer från Skurupspartiet

Skurup Artikeln publicerades

Återigen gnäller och svartmålar Skurupspartiet kommunen. De kritiserar vår duktiga personal som varje dag gör viktiga insatser för samhället. Är det inte Niklas Sjöberg så är det Sven Rosengren.

De äldre får ingen omsorg, barnen trivs inte på förskolan, eleverna klarar inte skolan, kommunen står på ruinens brant och personalen är för många. Så har de hållit på i snart fyra år och utan ideer som flyttar kommunen fortsatt framåt.

Vi tog 2014 över kommunens styre efter tolv år av borgerligt styre med Niklas Sjöberg och Sven Rosengren vid rodret. Enligt dem själva så var allt så mycket bättre när de styrde Skurup. Men låt mig påminna hur det verkligen såg ut.

Bostadsbyggandet stod stilla, handelsplatsen var i stort sett åkermark, vi hade landets lägsta skolpeng och föräldrar gjorde uppror med namninsamling, skollokalerna underhölls inte (Mackleanskolan ville ingen vistas i), förskolorna tvingades proppa in barn efter barn i dålig ventilation och personalen levde med ständiga besparingar och återhållsamhet.

Allt är inte perfekt i Skurup. Men vi har ändrat riktning och påbörjat en förändring.

Bostadsbyggandet är äntligen igång och vi har lyckats finna företag som etablerat sig på handelsområdet. Det har gett ökade skatteintäkter så besparingar inte längre är nödvändiga.

Tvärtom har vi bland annat satsat 20 miljoner extra på skolans personal och elever, bygger en ny grundskola, byggt ny förskola och planerar fler, nästan fördubblat pengarna till föreningslivet som har ungdomsaktiviteter (till exempel har Skurups AIF nästan fått fördubblat föreningsbidrag)

Sist men inte minst har vi avsatt mer pengar till lönerevisionen än kravet, för alla anställda. Just för att kunna satsa mer på lönerna.

Helt utan idéer är Skurupspartiet inte. I början av mandatperioden sa Sven Rosengren i kommunfullmäktige att vi har för många icke kompetenta lärare och föreslog att vi skulle vara färre med högre kompetens. I deras senaste budget föreslår de också besparingar på 20 miljoner i kommunen vilket motsvarar att cirka 40 lärare eller 70 barnskötare blir av med jobbet.

Jag hoppas verkligen inte att du som kommuninvånare eller anställd röstar för dessa förslag nu på söndag.

Magnus Alm (S)

Kommunstyrelsens ordförande Skurup