Insändare

Insändare: Hur tänker Ystad om klimat och avgasutsläpp?

Ystad Artikeln publicerades
Hamnen i Ystad. Vad medför en utbyggnad för klimatet?
Hamnen i Ystad. Vad medför en utbyggnad för klimatet?

Ystads kommun planerar allvarligt på att bygga ut hamnen. Om jag har förstått saken rätt så kommer då trafiken genom Ystad att öka.

Jag får det inte att gå ihop med hur många andra städer tänker i sitt miljötänk, nämligen att minska trafiken och därmed avgasutsläppen. Ystads kommun tänker tydligen tvärtom.

En annan sak är de äckliga avgaserna från färjorna.

Jag kom med tåget från Malmö härom kvällen och möttes av av den kväljande lukten. Hur länge ska detta fortsätta?

Det har investerats i landel så varför tillåter kommunen att färjorna struntar i att använda den. För vanliga invånare finns regler och avgifter och om man inte följer dem får man böta.

Man får inte elda upp vilken skit som helst, exempelvis wellpapp, på sin egen tomt. och nu snart kommer en lag om att man får inte installera vedkaminer i sin bostad. För inte så länge sedan kom en broschyr i brevlådan som uppmanade folk att vara beredda om kriget kom eller andra samhällsfunktioner slogs ut.

Att ha en vedspis i bostaden tycker jag är ett bra sätt att att vara beredd på om elen inte fungerar. Förmodligen är detta nya idiotiska EU-regler.

De som har kommit på detta bor väl i ett land där temperaturen sällan kommer under nollan. I Sverige längst upp i norr kan det vara minus 25 grader och 20 sekundmeter. Sätt EU-gubbarna i en liten stuga där i 3 dygn och stäng av elen.

Karin Nilsson

Ingelstorp