Insändare

Insändare: Magstarkt att fälla och sedan ropa på hjälp

Politik Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Ibe Lager måste ha känsliga tår (YA 16 oktober ”Förakta inte väljare som röstade fel”).

Jag är väl medveten om att allianspartierna tillsammans med Sverigedemokraterna fällde vår S-ledda regering med Stefan Löfven som statsminister. En ny regering ska då i demokratisk ordning tillsättas.

Men att först fälla vår regering som under fyra år gjort mycket gott som fört landet framåt och sedan som Ulf Kristersson ropa på hjälp från den regering man fällde så Kristersson själv ska kunna bli ny statsminister, är lite väl magstarkt.

Socialdemokraterna är ett arbetarparti, vilket Moderaterna inte ens är i närheten av. Skillnaden mellan S och M är himmelsvid.

Erfarenheterna från alliansregeringens privatiseringspolitik 2006–2014 med skenande arbetslöshet avskräcker.

Ebba Busch Thor KD:s partiledare är makthungrig och vill bilda en alliansregering med Ulf Kristersson som statsminister, även om det sker med SD:s hjälp. Visst sprider det en doft av tyskt 30-tal.

Sedan valet i september har ett politiskt käbbel ägt rum för att få till en ny högerregering.

Vi har inte råd med politiskt käbbel som teoretiskt kan pågå så länge att det kan leda till nyval. Det kostar både tid och en massa pengar.

Ibe Lager, vad jag lärt är att 144 mer än 143. Stefan Löfven är partiledare för det största partiet och de rödgröna blev största blocket.

Kent Wallin (S)