Insändare

Insändare: Man måste vara frisk för att klara att bli sjuk

Ystad Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Sitter just nu kl. 02.00, alltså mitt i natten, vid köksbordet och är fullständigt utslagen. Jätteförkyld.

När jag ligger och försöker somna så för min andning sådant väsen att det är omöjligt att kunna somna.

Eftersom jag är utrustad med larm till hemtjänsten så tänkte jag i min enfald – ring på larm knappen så kan jag säkert få hjälp. Fick kontakt med larmoperatören som lämnade över mina uppgifter till det som kallas nattpatrullen som kom till mig efter några minuter.

Två vänliga damer kom in genom min ytterdörr och talade med mig där jag satt i köket. När jag sitter upp och är vaken är det inte något större problem med andningen.

Skötarna meddelade emellertid att de inte på något sätt kunde hjälpa mig med mina problem, varken med medicin eller med möjlig läkarhjälp eller besök av sköterska.

Alltså vad göra: jag tyckte själv att det verkade övervård att, för en vanlig, om än sträng förkylning, söka läkarvård på lasarettets akut.

Skötarna och jag avslutade vår samvaro med att jag lämpligen borde sätta mig i en bekväm fåtölj och försöka att sittande kanske få lite sömn. Det ska jag göra när jag när jag är klar med denna skrivning.

När jag sedan vaknar måste jag försöka nå primärvården på Capio och efter klockan 08.00 någon gång få läkarbesök för medicinutskrivning.

Sedan ska jag, kan jag tänka mig, på något sätt få ut medicinen från apoteket och hem.

Jag kan bara som slutsats tänka mig: det är ingen lätt uppgift att söka hjälp hos äldrevården i Ystad. Man måste verkligen vara frisk.

P-H, Wetterlöf, Ystad