Insändare

Insändare: Moderater använder statistik utan källor

Ystad Artikeln publicerades
Ystads hamn
Ystads hamn

Så har två av Moderaterna åter igen visat prov på sin ovilja att se verkligheten i ögonen. Blint följer de partipiskan och torgför att, nu har vi att vänta svåra tider eftersom Socialdemokraterna har misskött ekonomin och vi måste spara.

Denna propaganda basuneras ut av kommunpolitiker, regionpolitiker och riksdagsmän från den blåbruna sidan.

Att det på riksdagsplanet är Moderaterna själva som har fått igenom sin budget ignoreras helt. Att som i Ystads fall Moderaternas budget för 2019–2020 är nästan identisk med S-budgeten är ju också något som det talas tyst om i M/Kd/L/SD-leden.

Nu har Christian Persson och Magnus Anderberg trumpetat ut att Socialdemokraterna är den stora boven för att ekonomin är så dålig.

Att de så flagrant försöker vilseleda är ju något vi fått vänja oss ifrån Christian Perssons sida.

Ett exempel är när den infekterade debatten om hamnutbyggnaden gick av stapeln i kommunfullmäktige. Då stegade Christian fram mycket stolt och redovisade ett diagram om vilken ekonomisk katastrof en hamnutbyggnad skulle bli för Ystads räkning.

Vad han glömde var att redovisa källan till diagrammets siffror. Det vet ju var och en som sysslat lite med statistik att det är essentiell för att vara trovärdig att redovisa dessa. Men icke i Christian Perssons värld. I hans värld tar man bort allt som inte stödjer den egna linjen.

På samma sätt gör han och Magnus Anderberg i insändaren, de redovisar inte att det var ett överskott för O’Learys 2017, låt vara litet men ändå. De förutsätter att underskotten kommer att fortsätta ett helt decennium till.

Det vore på sin plats att Christian Persson och Magnus Anderberg redovisar vad de baserar sin slutsats på? Åter igen Christian Persson, redovisa källan!

Sen undrar väl de flesta Ystadsbor, vill ni med detta angrepp jämna marken för att inte ha kvar bowlinghallen med vidhängande populära restaurang?

Åter igen för dessa moderater hamnutbyggnaden på tal. Och som vanligt så tittar man bara på kostnaden.

Det vet väl varenda en som sysslat med företagande att när man expanderar kommer inte den första tiden att inbringa några vinster, dessa kommer att visa sig när full produktion är igång.

Då först är vinsterna synbara och i hamnens fall kommer utbyggnaden att vara vinstgivande i många decennier framöver. Så jag rekommenderar att läsa på om hur ett företag fungerar.

Så till underskottet, det är lätt som en plätt att lösa. Höj skatten med en krona på vår redan låga kommunalskatt så inbringar det 60 miljoner per år. Det innebär cirka 300 kronor i månaden för en normalinkomsttagare.

Lars Toftemar (S)

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.