Insändare

Insändare: Nu går det plötsligt bra att höja lånetaket med 185 miljoner

Simrishamn Artikeln publicerades
KOmmunhuset Simrishamn
KOmmunhuset Simrishamn

Moderaterna gick ut mycket hårt och protesterade under hela förra mandatperioden när den då sittande majoriteten ville låna för att komma i fatt med det eftersatta underhållet på våra vägar och gator, inte minst i våra byar.

Moderaterna gick ut mycket hårt och protesterade under hela förra mandatperioden när den då sittande majoriteten ville låna för att komma i fatt med det eftersatta underhållet på våra vägar och gator, inte minst i våra byar.

Moderaterna gick lika hårt ut under valrörelsen och med direkta lögner påstod att den då sittande majoriteten lånade 100 000 kronor om dagen.

Men nu säger moderaterna plötsligt att de är villiga att låna 185 miljoner. För på kommunfullmäktige den 17 juni 2019 så beslutade kommunfullmäktige efter förslag från Moderaterna att höja lånetaket från 300 miljoner till 450 miljoner kronor utan någon vettig motivering. Idag har Simrishamns kommun en låneskuld på 265 miljoner, men Moderaterna är nu villiga att låna ytterligare 185 miljoner.

Helt plötslig när man nu sitter och styr i Simrishamns kommun så går det hur bra som helst att höja lånetaket med 150 miljoner och därmed ge utrymme för att öka låneskulden till 450 miljoner.

Men det finns som bekant ett ordspråk som heter ”sent ska syndaren vakna” och nu har uppenbarligen Moderaterna inte bara vaknat utan även öppnat ögonen och kör på i en riktning som enligt dem var totalt förkastligt för bara några månader sedan. Men nu har man ju fått makten och det nya ledarskapet har visat sig.

I valrörelsen påtalade Moderaerna ständigt att kom man bara till makten så skulle det bli ordning i ekonomin och därmed slut på allt lånande och ett nytt ledarskap skulle visas. Ja, nu ser vi prov på detta.

Simrishamns kommun har nog aldrig haft en starkare ekonomi och en mer välskött kommun än efter förra mandatperioden. Överskottet var rekordstort, runt 115 miljoner, och vi investerade för cirka 435 miljoner utan att för den skull öka låneskulden något nämnvärt.

Men vad ser vi nu? Jo, redan efter några månader med det nya ledarskapet och med Moderaterna vid styret så vill man skuldsätta kommunen med ytterligare 185 miljoner kronor.

Sammanfattningsvis slår alltså moderaterna med sitt nya ledarskap nu fast att man plötsligt är beredda att låna upp ytterligare 185 miljoner.

Sveket mot era vallöften och den så intensiva propaganda ni drev förra mandatperioden, liksom i valrörelsen, kan omöjligen bli större!

Karl-Erik Olsson (S)

Christer Grankvist (S)

Simrishamn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.