Insändare

Insändare: Partiet Horisonts fem vallöften

Simrishamn Artikeln publicerades

Varje dag kommer det nu nya vallöften från de etablerade partierna. En del av dem vet vi redan nu att de inte kommer att infrias.

Partiet Horisont i Simrishamn har bara fem vallöften som vi garanterat kommer att förverkliga om vi kommer med i en styrande majoritet.

De är:

1. Alla som vill starta någon verksamhet i kommunen ska få träffa en tjänsteman och helst även en politiker. Kommunen ska hjälpa personen/personerna så mycket som möjligt så att de kan förverkliga sina planer. Det kommer att ge nya arbetstillfällen.

2. Det måste vara tyst, lugnt och trevligt i klassrummen. Det får vi genom att förbjuda telefoner i skolan och genom att de som stökar i klassrummet får undervisning i ett annat rum. Lärarna ska också få högre lön. För att vi ska få barnfamiljer att flytta till kommunen måste vi ha bra skolor.

3. Kommunen ska anställa egna poliser eller ordningsvakter. Alla ska känna sig trygga och kriminaliteten måste minska. Polisen ska komma vid ett pågående brott.

4. Simrishamn ska göra mer för att havet ska bli rent och fisket bli bättre. Reningsverket i Kivik måste till exempel snarast byggas ut.

5. Kommunen ska lägga in veto mot alla nya vindkraftverk.

Svante Peterson

Partiet Horisont