Insändare

Insändare: Personangrepp är Plantins adelsmärke

YstadI en replik till min tidigare debattartikel fortsätter Plantin (M) med att ställa frågor kring Ystads låneskuld. Artikeln publicerades

I en replik till min tidigare debattartikel fortsätter Plantin (M) med att ställa frågor kring Ystads låneskuld.

Det hela blir en aning märkligt när Plantin själv i högsta grad varit delaktig i de beslut som tagits kring nödvändiga investeringar, som arenan och badhuset, Vattenverket som kostade en förvaltningschef och tre moderata ordförande jobbet och Reningsverket.

Socialdemokraterna ser dessa investeringar som helt nödvändiga för att behålla och utveckla vår attraktivitet och för att vi ska kunna fortsätta tillväxten.

Vi socialdemokrater planerar både tillbyggnader och nybyggnationer av såväl förskolor som skolor. Dessutom behöver våra äldre större tillgång till äldreboende. Fler lägenheter i trygghetsboende behöver också skapas. Denna boendeform har blivit populär bland många äldre och många står i kö.

När det gäller låneskulden ligger den största delen av skulden i våra bolag. Detta vet naturligtvis Plantin om, men väljer ändå att måla upp ytterligare en negativ bild.

Att Plantin (M) inte tycker att rättigheten till heltid är den viktigaste frågan råder det ingen tvekan om, men beslutet har trots detta fått en stor majoritet i fullmäktige.

När det gäller rätten till heltid, så beslutade kommunfullmäktige 18 maj 2017 om en policy där heltid ska vara norm vid anställning av medarbetare. Visserligen ett sammanträde där Plantin (M) inte var närvarande, men ett enigt fullmäktige stod bakom beslutet.

Personangrepp verkar vara Plantin (M) adelsmärke. Den här gången är det Eva Bramsvik Håkansson, Centerpartiet som inte passar in i Plantins (M) mall. Respektlöst.

Kent Mårtensson

Socialdemokraterna