Insändare

Insändare: Politikerna har mycket att stå till svars för

Ystad Artikeln publicerades

 

Knutssalen på Gamla Rådhuset.
Foto: Thorsten Persson
Knutssalen på Gamla Rådhuset.

Det är tragiskt att så många politiker aldrig har insett vad det betyder att leda en kommun eller för den delen ett företag.

Tragiskt nog har politiker under decennier tjatat om hur viktigt det är att Ystad växer med 1 procent invånare om året- för att få ökade skatteintäkter.-

Men de har alla glömt bort de ökade kostnaderna inom skola, äldreomsorg och de totala ökade sociala omsorgskostnaderna.

Ännu mer tragiskt är det att kommunledningen tror att pensionsskulden – som alla känt till – skulle försvinna av sig själv.

Ännu värre är det när amatörer tror sig kunna räkna in tänkta omsättningsökningar och vinster i ett företag som Ystads hamn.

Ystads kommun har oftast haft ledare som kommer från den offentliga och skattesubventionerade sektorn där de – de lokalpolitiska ledarna alltså och jag pratar om alla ledarna oavsett partifärg – kunna börja gråta och gnälla för att verksamheten inte går ihop och vips så har nya pengar tryckts upp.

Det är vi skattebetalare som står för fiolerna-

Det är våra barn och barnbarn som får lida för en massa okunniga politiker fattar tvivelaktiga och tyvärr ofta dåliga och ej underbyggda beslut.

Hur trött ska man behöva bli på fullständigt nollställda, maktfullkomliga och okunniga politiker innan vi väljare verkligen får nog!

Ni som beslutat om hamnutbyggnaden och tror att vi kan bygga tusentals nya bostäder i en stundande lågkonjunktur borde alla avgå och ställa era platser till förfogande.

En gång i tiden när undertecknad var aktiv politiker föreslog jag – och några andra politiker – att det behövdes professionella människor som skulle leda Y-tornet – som egentligen styr och leder alla de olika kommunala bolagen och egentligen styr hela Ystad.

Men inte, okunniga politiker med oftast dålig koll på vad affärer och ekonomi handlar om ville hålla sig kvar vid grötfaten och röstade ner förslaget.

Samma personer som satt i kommunstyrelsen ville ha makten i Y-tornet – och så verkar det fortsätta.

Rädda, okunniga och i många fall direkt olämpliga personer har allt för länge styrt Ystad!

Kommunfullmäktige består av 49 personer , men omkring tio styr Ystad. Det finns ingen riktig demokrati utan en skendemokrati där okunnigheten och tyckandet flödar. Vi i Ystad förtjänar inte detta!

Självklart finns det undantag och det finns politiker med gott uppsåt – men de utgör tyvärr just undantaget.

Ystads ekonomi är i fritt fall – och det verkar bara bli värre – för konjunkturen lär inte hjälpa till.

Hoppas de goda krafterna inom politikersfären tar över.

Per-Axel ” Pax” Sjöholm

Oberoende och utan partitillhörighet

Men upprörd skattebetalare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.