Insändare

Insändare: Respektera SD och deras väljare och samarbetspartners

Politik Artikeln publicerades

Svar på Anders Sandströms insändare om Sverigedemokraterna i YA 31 oktober ”Flertalet väljare vill inte befatta sig med SD”.

Du har helt rätt i dina uttalanden om att en stor del av SD:s företrädare inte föregår med gott exempel, utan sticker ut med många olämpliga uttalanden.

Detta är partiets akilleshäl som jag har poängterat många gånger, men när ett parti växer så fort att man inte kan fylla alla stolar och i princip vem som helst kan kandidera samt komma in, så är det tyvärr stor risk att sådant händer.

Dessutom har flertalet representanter från S, C, V och MP också uppträtt olämpligt genom åren, särskilt nu i samband med valet.

Även om SD har haft en del klåpare i leden så försämras inte politiken i sig, utan den sticker fortfarande upp som den bäst lämpade för många av oss väljare och man ska heller inte förglömma att det finns väldigt många kompetenta företrädare för partiet ute i landet som tyvärr dras ned i smutsen varje gång det sker en incident.

Ditt resonemang att en majoritet av väljarna inte vill ha med SD att göra är felaktigt – ännu fler väljare vill nämligen inte heller ha med C, MP, V eller FI att göra, men ändå är de välkomna in i finrummen både på riks- och kommunnivå (exklusive FI på riksnivå).

Det svenska valresultatet ger vid hand att S, M och SD blev de tre största partierna – således är det dessa partier som ska stå i fokus och både talmannen, sjuklöverns partiledare samt kommunpolitiker runt om i landet måste acceptera valresultatet samt respektera våra demokratiska principer.

De lokalpolitiker som vill samarbeta med SD ute i kommunerna ska respekteras och inte smutskastas eller tas i örat av partiledningen!

Att ständigt och jämt dra rasistkortet eller påpeka partiets bruna rötter som till exempel Socialdemokraternas starke man i Ystad tenderar att göra, genererar bara mer sympati till SD.

Så länge övriga partier inte vågar driva SD:s kärnfrågor, så kommer människor att fortsätta rösta på SD. Detta är en av anledningarna till att övriga partier räds ett nyval!

S, C och V har alla mörk historia såväl som att de gjort många klavertramp i nutid, men ändå är det bara SD som ständigt behandlas som pest. Denna vuxenmobbning är inte acceptabel och får både kommun- och riksdagspolitiker att framstå som oseriösa, varpå politikerföraktet ökar.

Dessutom är hela etablissemanget usla förebilder för våra barn i och med att man signalerar att det är ok att stänga ute och mobba andra som inte hyser samma åsikter som en själv.

Lämna sandlådan därhän, ta ert ansvar, lyssna på väljarna och låt partiet få försöka är ledorden för dagen.

Jenny Piper

Oberoende skribent