Insändare

Insändare: SD-budgeten bygger på minskad asylinvandring

Politik Artikeln publicerades

Lars Toftemar (S), du skriver den 4 augusti. ”SD, att man kan inte minska budgeten med 37 miljarder utan att de flesta vallöften försvinner”.

Enligt nationalekonomen Tino Sanandaji så kostade asylmottagningen 212 miljarder för Sverige, det vill säga skattebetalarna, under 2014–2018.

För alla och envar som kan räkna plus och minus (dina egna ord) bör det inte vara så svårt att förstå att om man minskar kostnaden för asylmottagningen med 37 miljarder =minskar budgeten, så finns det därmed pengar över till annat i stället.

Minskar man med ännu mer så blir det ännu mer över till annat, ännu mer till att förstärka välfärden för de redan boende i Sverige.

Så det handlar egentligen om prioriteringar,ska hundratals miljarder av de inbetalade skattepengarna gå till migranter eller ska merparten gå till välfärden för de som redan bor i Sverige.

Här kan vara på sin plats att nämna att de 212 miljarder som asylmottagningen kostade 2014–2018 bara är de initiala kostnaderna, sedan tillkommer alla senare kostnader för både staten och kommunerna under decennier framåt.

Du tar också upp vilka politiker man föredrar ska representera oss. Var och en väljer själv i en demokrati.

Vi kommer inte att välja någon politiker som ägnar stor kraft att mobba och kränka oliktänkande, det fick min fru nog av under hennes uppväxt i det röda Polen på 60 och 70-talen.

Lars Södren

Simrishamn