Insändare

Insändare: SD vill avskaffa demokratin och nedmontera välfärden

Politik Artikeln publicerades

Att utmåla Sverigedemokraterna som vilket parti som helst, och med företrädare som klantar till det precis som företrädare för andra partier gör ibland är att göra enkelt för sig. Så som Jenny Piper i YA 8 november,

Det är i SD som vi hittar otaliga företrädare som om och om igen uttalar sig rasistiskt, homofobiskt och kvinnofientligt.

Det är även SD:s företrädare och deras svans som oavbrutet uttalar hot och hat och hej vilt delar ”fake news” i sina sociala medier. Det är sällan vi ser sådant från sympatisörer från andra partier även om det händer.

Som representant för ett annat parti har jag otaliga gånger fått möta de mest avskyvärda uttalanden mot mej och andra i mitt parti och, när det undersökts, är det inte sällan människor som röstar på SD eller sympatiserar med SD som är avsändare och ofta är de dessutom helt öppna med sina politiska sympatier.

Detta är inte ”olycksfall i arbetet” utan systematiskt.

SD har en politik som vill avskaffa det demokratisk system vi har idag, de vill kväva fri press och minska Sveriges befolkning med många miljoner genom sin politik om ”svenskhet”.

SD:s politik har inte lämnat sina nazistiska rötter, det är bara att läsa SD:s principprogram och följa dess företrädares förehavanden i de parlament där de sitter för att se det.

Att jämföra SD med vilket annat parti som helt tyder på stor okunskap. Jag vet att de flesta av SDs väljare inte är onda människor men många har inte förstått att SD:s politik om den gavs utrymme, skulle innebära stora konsekvenser även för dem i deras vardag.

Att SD inte släpps in ”i finrummen” som Jenny Piper utrycker det, ska vi alla vara glada för.

SDs politik går ut på att avskaffa demokratin och nedmontera välfärden, minska jämställdheten och göra livet ännu svårare för dem som redan nu upplever diskriminering i samhället.

Så enkelt är det.

Margarethe Müntzing (FI)

Simrishamn