Insändare

Insändare: SD:s budget räcker inte till alla vallöftena

Ystad Artikeln publicerades

Du som tänker dig att rösta på Sverigedemokraterna, tänk efter före du bestämmer dig. För att du ska kunna bedöma om du gör rätt kommer här är en liten jämförelse vad SD lovade inför valet 2014 och vad de i verkligheten röstade på i riksdagen efter det valet.

Förmodligen blir det samma svek i år som det fallet blev då, efter valet 2014. Det är uppenbart för alla och envar som kan räkna plus och minus att när SD tänker dra ner budgeten med 37 miljarder under de närmsta fyra åren då blir det inte mycket kvar av deras opportunistiska vallöften. Siffrorna är tagna ur deras egna framlagda budget, vilket SD:s representanter har svårt att medge i debatterna.

Tänk också på att enligt Brå är 15 procent av SD:s riksdagsmän kriminellt belastade. Hur det står till i kommunerna vet jag inte. Men jag antar efter alla skandaler, att den siffran är större. Så frågan du också måste ställa dig är, om du verkligen vill bli representerad av denna kategori personer?

Här är jämförelsen:

Inför valet 2014 lovade SD: Höjd A-kassa. SD efter valet 2014: Nej till höjd A-kassa.

Inför valet 2014 lovade SD: Förbättra arbetsmiljön. SD efter valet 2014: Nej till förstärkt arbetsmiljöarbete och nollvision av dödsolyckor på jobbet.

Inför valet 2014 lovade SD: Förbättra för pensionärerna. SD efter valet 2014: Nej till sänkt pensionärsskatt.

Inför valet 2014 lovade SD: Avskaffa Fas 3. SD efter valet 2014: Nej till att slopa Fas 3.

Inför valet 2014 lovade SD: Ställ krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling.

SD efter valet 2014: Nej till krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling.

Inför valet 2014 lovade SD: Nej till vinster i välfärden. SD efter valet 2014: Ja till vinster i välfärden.

Om du om fyra år gör samma jämförelse som jag gjort ovan, hur många av de vallöften som SD gör inför valet i år, tror du att SD kommer att bryta så fort valet är över? Jag tror att de flesta kommer att brytas.

Kom ihåg faktumet att man inte kan minska budgeten med 37 miljarder utan att de flesta vallöften försvinner ut i den opportunistiska chimären.

Och om du inte är storföretagare eller riskkapitalist så kommer detta att drabba dig, din familj, dina föräldrar och dina barn hårt, var så säker.

Lars Toftemar (S)