Insändare

Insändare: Sjöboborna vill ha ett demokratiskt Sjöbo

Sjöbo Artikeln publicerades

Här är replik på Magnus Webergs med fleras påhopp i lördags på insändarsidan på mig Sven Sjöbeck

Här kan man tydligt då se på regnbågsalliansen i Sjöbo kommun och deras syn på demokrati som jag efterlyste. De ger SD:s plats till kompisarna i Socialdemokraterna även då det finns regler på vem som ska ha platsen.

Men visst accepterar jag valresultatet men efterlyser rättvisan. Vad är det som ni tycker att KD gör fel när dessa arbetar valtekniskt med SD? Ni moderater samarbetar ju med flera partier men när KD arbetar alternativt ihop med SD, så är detta inte mot några regler, det kallas valteknisk samverkan för att upprätthålla demokratin i möjligaste mån. Det är just dessa två partier, KD och SD, som nu vill upprätthålla demokratin i Sjöbo kommun.

Jag kan även hålla med om att valsiffran jag skrev inte blev rätt. Det ber jag väldigt mycket om ursäkt för. Men socialisterna, som Magnus Weberg så gärna samarbetar med, fick mindre än 20 procent i Sjöbos kommunval.

Om nu inte regnbågsalliansen respekterar gängse regler och fortsätter att diskriminera SD:s namn genom att inte sätta rätt man på rätt plats, så tycker jag verkligen att ni diskriminerar alla de i Sjöbo som har röstat och gett SD sina röster. Det är fler dem som röstade på Moderaterna. .

Kan man då lita på regnbågsalliansen när de fortsätter i samma stil med diskriminering av Sjöbobor och demokratin?

Ni har ett hopkok av partier, och ni i högern ställer samma krav på att ni strikt ska föra er högerpolitik, och att era samarbetande partier inte får ta egna beslut.

Och Kd fick inte fick ha egna idéer som kanske hade varit bättre för folket. Då reste sig Centerns Jörgen Jönsson sig och upp och sade att ”nu är ni med i alliansen och då ska ni hålla med alliansen. Så är och var er demokrati i ett nötskal.

Vi i Sjöbo vill ha ett mer demokratiskt samhälle.

Sven Sjöbeck

Sjöbo