Insändare

Insändare: Ska Moderaternas hat aldrig ta slut?

Politik Artikeln publicerades

 

Olof Palme
Foto: JACK MIKRUT
Olof Palme

Som bekant sägs det att historien upprepar sig.

Redan när Karl Staaff för 100 år sedan tillsammans med socialdemokraterna arbetade för allmän rösträtt utsattes han av högern, som var emot allmän rösträtt, av en långtgående och rent personlig smutskastning av sällan skådat slag.

Högern lät bland annat tillverka askkoppar med Staaffs bild i botten där överklassen och anhängare skulle fimpa sina cigarrer i hans ansikte.

I dag skriver vi den 20 juni 2019 och vi möts av bilder ifrån moderaternas sommarfest där riksdagsledamöter sitter med t-shirts med nidbilder på Olof Palme, där han avbildas som ett missfoster och med ett streck över sin bild.

Fotografen från festen och som lagt ut bilden är ingen mindre än Beatrice Ask. Tidigare minister i flera regeringar.

Tydligen lever högerns och moderaternas hat kvar än idag och låter inte ens mördade och döda personer för snart 35 år sedan få vila i frid, utan Palme ska fortsatt skändas!

Nu förstår man än mera att moderaterna tagit bort ordet nya i sin partibeteckning då det är det gamla som talar och står i förgrunden i politiken och där man hämtar inspiration ifrån forna högerns metoder då det gäller sin fortsatta hatkampanj och smutskastning av Olof Palme

Christer Grankvist (S)

Simrishamn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.