Insändare

Insändare: Surt sa räven om rönnbären

Ystad Artikeln publicerades
Rådhuset bild
Rådhuset bild

Per-Axel ”Pax” Sjöholm har under åren använt insändarsidor i Ystads Allehanda som en boxningsring och utdelat smockor till politiker i Ystad.

Under Thomas Lantz tid som kommunalråd utmanades han av Pax i rollen som ledare för moderaterna.

Jag ledde sammanträdet med den moderata fullmäktigegruppen där vi med stor majoritet kom överens om att Thomas Lantz skulle fortsätta som ledare för moderaterna.

Jag var också budbäraren som meddelade Pax beslutet – vilket straffade sig då jag var ordförande för AB Ystads Saltsjöbad.

Pax, som hade tänkt sig rollen som kommunalråd, lämnade politiken och skaffade en annan utkomst.

Vi vet inte hur PAX, som heltidsanställd politiker, skulle hanterat Ystads kommun. Uppenbarligen är det så att allt skulle ha skötts mycket bättre med Pax vid rodret åtminstone om vi ska sätta tilltro det Pax framför i Ystads Allehanda.

Aisopos fabel om räven och rönnbären, där räven, när han inte når bären tröstar sig med att de ändå är för sura för att äta passar bra som förklaring till Pax förakt för toppolitiker i Ystad.

Göte Lundqvist

Ystad

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.