Insändare

Insändare: Svajinde allians i Tomelillapolitiken

Tomelilla Artikeln publicerades
Tomelilla skylt
Tomelilla skylt

Vi läser nu i YA hur den i minoritet styrande alliansen blåser upp sig inför årets valrörelse.

Det första att notera är att det numera finns en tvåprocentsspärr för partier att komma in i kommunfullmäktige. KD fick i valet 2014 1,68 procent så det finns ingen större möjlighet för KD att efter höstens val vara representerat i fullmäktige.

Familjen Herou kan med andra ord redan nu förbereda sig på att återlämna kommunens läsplattor som man fått låna för att läsa kommunala handlingar.

Hur det kommer att gå för Liberalerna återstår att se men alliansen i Tomelilla kommun bör förbereda sig på en ny politisk karta efter den 9 september.

Sverigedemokraterna fick i kommunvalet 2014 i Tomelilla 22,12 procent (näst största parti) och vi står inför årets val väl rustade med kandidater och engagerade medlemmar till fullmäktige och nämnder.

Vi räknar med att stödet för den Sverigedemokratiska folkrörelsen ökat även i Tomelilla kommun och vi försäkrar våra väljare att vi ska förvalta ert förtroende på bästa sätt de kommande fyra åren.

Sverigedemokraterna är som vanligt öppna för att förhandla och samtala med andra partier men Leif Sandberg (c) gör nog säkrast i att börja flyttstäda i kommunalrådsrummet.

Per Gustafsson

Sverigedemokratiska gruppen i Tomelilla kommun