Insändare

Insändare: Till bra vård behövs mer pengar

Ystad Artikeln publicerades
Foto: Tom Wall

Jag förstår att Göran Göransson (KD) blev irriterad över att få vänta i flera timmar på akuten på Ystads lasarett. Men jag tycker Göransson skjuter sig själv i foten när han ett antal gånger i YA klagat och kritiserat sjukhuset för långa köer och lång väntetid på akuten.

Göran Göransson borde fundera mer över varför det är så här då hans eget parti i Region Skåne har stor skuld till detta.

Malin Henriksson (L), som är ordförande i Ystads sjukhusstyrelse, har full förståelse och berömmer Göran Göransson 8 mars för att han tar tag i och lyfter fram akutmottagningens problem.

Inget parti, oavsett vilket, kan skapa bättre förutsättningar och få bättre sjuk- och äldrevård med mindre pengar.

Högerpartierna i Region Skåne röstade ner S-styrets förslag att höja skatten med låga 20 öre för att komma till rätta med vårdens problem. De borgerliga menade då att Socialdemokraterna inte hanterat folkets skattepengar på ett riktigt sätt som slösats bort på annat mindre viktigt.

Efter valet tog högern över makten och meddelade efter bara några dagar att man 2019 chockhöjer skatten med hela 49 öre. Vad ska nu högern använda hela 49 öre till om 20 öre var helt galet när S hade makten?

"Kommer köerna nu med 49 öre i höjd skatt garanterat minska eller helt försvinna med fler anställda läkare och utbildad vårdpersonal"?

Ska vi få uppleva en fulltalig bemanning på både läkare och utbildade sjuksköterskor? Något som S-styret så kapitalt misslyckades med, enligt de borgerliga.

Kent Wallin (S)

Ystad