Insändare

Insändare: Vad händer nu med kultur och integration?

Ystad Artikeln publicerades

Kulturen berikar oss alla på olika sätt. Det har en tydlig folkhälsofrämjande effekt.

Ofta har vi fått oss tillkänna att Sverigedemokraterna röstar ner alla förslag om integration.

Med deras politik som föreslår att stöd till organisationer som baseras på kön och etnicitet ska dras in.

De föreslår också ett avsevärt minskat kulturstöd.

Lika ofta har vi också fått höra hur Liberalerna driver frågor som integration, minskat våld mot kvinnor och vikten av ett kulturellt berikat mångfaldssamhälle.

Hur blir det då möjligt för dem att tillsammans ingå i en politisk samverkan? Hur kan två diametralt motsatta politiska partier ingå en politisk samverkan för att få makt tillsammans?

Liberalerna uttrycker ” – Ett av kraven för att vi skulle gå in i det här är att vi inte ska ge något extra politiskt inflytande till Sverigedemokraterna. ”

Vem vågar tro på det, ett politiskt samverkansavtal är inlett.

Sverigedemokraterna har påtalat att de planerar för att deras parti ska växa och få ytterligare makt till valet 2022. Det kommer de att kunna tacka liberalerna för som släpper in dem i maktens kammare.

Vem är det då denna samverkan ger makt åt i Ystads kommun? Inte till vare sig Sverigedemokrater eller Liberaler och framförallt inte till kultur, utveckling och integration. Makten får tredje part – Moderaterna.

Kommer det att betyda att att biblioteket ska privatiseras och konstmuseet säljas ut?

Det framkommer inga garantier för att Liberalernas borgerliga politik ska få den riktning som framkommer i deras politiska program och som deras väljare har tänkt sig.

Kim Grahn

Ordförande S-Kvinnor Ystad