Insändare

Insändare: Varför denna tystnad i ishallsfrågan?

Ystad Artikeln publicerades
Invigningen av Åvalla isbana i Ystad lördagen den 1 november 1958. 1200 personer bevittnade en match mellan Djurgården med elva landslagsmän, däribland Sven Tumba, Roland Stoltz och Lasse Björn, och ett Skånelag.
Foto: YA-arkivet
Invigningen av Åvalla isbana i Ystad lördagen den 1 november 1958. 1200 personer bevittnade en match mellan Djurgården med elva landslagsmän, däribland Sven Tumba, Roland Stoltz och Lasse Björn, och ett Skånelag.

Jag har fortfarande inte fått något svar eller kommentar till mina insändare 14 februari, 20 mars samt 6 juli 2019 angående ishall i Ystad.

Ni har väl inte helt tappat talförmågan i det politiska etablissemanget i Ystad just i denna fråga.

Ystad behöver under vintersäsongen något mer/annat än bara denna prioriterade och delvis alkoholfinansierade handboll. Vi behöver en ny ishall.

Läs gärna Jan Ohlssons intervju med Patrik Karlsson, distriktsidrottschef på Skåneidrotten, i Ystads Allehanda 27 juli 2019. En mycket intressant artikel.

Handbollens ”alkoholkamp” lär väl tyvärr och sorgligt nog fortsätta men det gör även ”ishallskampen” för en ishall i Ystad.

Svar angående ishall och ishallsstiftelsen önskas av sittande kommunalråd och oppositionsråd. Vänligen svara denna gång på insändarna. Er tystnad börjar bli ganska irriterande.

Noteras bör kanske också att värdet i ishallsstiftelsen enligt 2018 års årsredovisning är 4,2 miljoner kronor, efter tolv års förvaltning.

Pengarna är avsedda för uppförandet av en ishall i Ystad och ingenting annat och kommer så också att förbli efter 2019 års utgång, även om det finns de som tror och antyder något annat.

Conny Jönsson

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.