Insändare

Insändare: Vi står på samma sida med med olika färg

Politik Artikeln publicerades
Riksdagshuset i Stockholm. Skådeplatsen för en farsartad tillställning, enligt Jenny Piper.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Riksdagshuset i Stockholm. Skådeplatsen för en farsartad tillställning, enligt Jenny Piper.

Replik på Göran Brantes insändare 16 januari ”Det är inte en fars - det är demokrati”.

Jag tror att Du och jag i grund och botten står på samma sida, även om vi inte har samma politiska färgning, eftersom vi båda kämpar för att det ska bli bättre för Sveriges invånare samt att vi inte är nöjda med Vänsterpartiets beslut att släppa fram Stefan Löfvén.

Du tycker att den här långsamma processen varit viktiga steg på vägen för att bilda en hållbar regering, men den här regeringsbildningen är dock allt annat än hållbar och det skulle inte förvåna mig om vi inom kort kommer att få se vadslagningar om hur länge samarbetet kommer att hålla.

Enligt mitt tycke har man slösat bort fyra viktiga månader på att dricka kaffe och sondera, istället för att acceptera valresultatet samt på ett demokratiskt sätt samtala med alla partier för att på så vis ta ansvar på riktigt.

Du konstaterar vidare att regeringsbildningen inte är farsartad utan att det handlar om demokrati. I min värld är det dock inte det minsta demokratiskt att låta ett parti som ligger under riksdagsspärren få sitta i en regering och dessutom få viktiga ministerposter!

Miljöpartiets politik har varit skadlig för Sverige under lång tid och att S, C, L och V nu aktivt medverkar till att låta detta extremistparti, som saknar stöd hos folket och för övrigt är roten till den oansvariga migrationspolitik som allt för länge förts i landet, få fortsätta diktera villkoren i ännu en mandatperiod är rent bedrövlig och i slutändan kommer det bara leda till att vi i Sverige blir isolerade när övriga Europa väljer en ny väg.

Man får det man röstar på som det heter, men det är många som röstat på Socialdemokraterna som nu i efterhand ångrat sig rejält. Det enda demokratiskt rätta hade varit att låta det bli nyval, men det lär inte inträffa nu eftersom talmannen utan förbehåll krattat manegen åt Stefan Löfvén, så jag håller med Dig - winter is coming!

Tyvärr får man acceptera att demokratin är död och demokraturen gjort sitt intåg - det lär vara många som har ett och annat att förklara för sina barn i framtiden!

Jenny Piper

Partipolitiskt obunden skribent

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.