Insändare

Lars Toftemar (S): Skattehöjning för Ystadsbornas bästa – inte för hamnutbyggnad

Ystad Artikeln publicerades
hamnutbyggnad
hamnutbyggnad

Jag hade lite svårt att bestämma mig om jag skulle svara på Per-Henrik Wetterlöfs ej helt sanningsenliga insändare. I den försöker han att inbilla medborgarna i Ystad att hamnutbyggnaden kommer att drabba kommunens invånare och att vi i Socialdemokraterna vill höja skatten för att finansiera utbyggnaden. Inget kan vara mer felaktigt.

Hamnutbyggnaden finansieras av lån samt bidrag från EU där lånen ska återbetalas av hamnbolaget, alltså inte av medborgarna som Per-Henrik Wetterlöf felaktigt uppger.

Men om invånarna ändå får stå för delar av investeringen så är det enbart, och jag upprepar, enbart det blåbruna blockets egna val, inte Socialdemokraternas.

Den skattehöjning på 65 öre som Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet föreslog var till för att fortsatt kunna erbjuda invånarna en god service och vård och som en motvikt till det blåbruna blockets budget med neddragningar och försämringar av sagda service. Inte till att finansiera hamnutbyggnaden.

Som vanligt så svek Sverigedemokraterna sina väljare 17 oktober och röstade för neddragningarna och försämringarna för invånarna i Ystads kommun. Att stödja styret har på sista tiden blivit mer en regel än ett undantag. Oppositionsparti, tror inte det?

Som lök på laxen planerar nu det blåbruna blocket stora utförsäljningar av våra gemensam och i vissa fall lönsamma ägodelar.

Det är beklämmande att Per-Henrik Wetterlöf inte heller är medveten om att det i och med hamnflytten, frigörs stora attraktiva ytor för bostadsbyggande som medför en inkomstökning för kommunen och en vitalisering av Ystad, med fler arbetstillfällen och företag.

Dessutom är den nuvarande hamnen i så dåligt skick att kostnaderna för att fortsätta med reparationer blir orimliga. Det blir som med gatorna i innerstaden, lappat och lagat och till slut inte framkomligt längre.

Att sedan Per-Henrik Wetterlöf försöker att vara hånfull mot mig som person är enbart ett pinsamt översitteri och ett mycket oseriöst sätt att debattera.

Lars Toftemar (S)

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.