Insändare

Miljöpartiet motverkar sina egna syften

Miljö Artikeln publicerades

I YA 9 februari skriver Lotta Hedström att Miljöpartiet är garanten för planetens överlevnad.

Foto: TT

Mer än 90 procent av svenska folket är tydligen tveksamma. Kanske kan det delvis bero på att Miljöpartiet alltid orienterar åt vänster, vilket har naturliga orsaker.

När kommunismen föll ihop på 80-talet, så uppstod plötsligt så kallade ”gröna” partier lite här och där i Europa. Partiet är alltså ett parti med djupa rötter i kommunismen, och från det hållet har inte många innovativa miljöåtgärder kommit.

För att finna sådana, så får vi gå åt helt andra hållet.

Vilka miljöbefrämjande åtgärder har alstrats under de gångna fyra åren med Miljöpartiet vid makten?

1) I mandatperiodens inledning stoppade Mp det stora miljöprojektet ”Förbifart Stockholm”, som kostade svenska skattebetalare mångmiljonbelopp varje dag detta stod stilla. Till vilken nytta?

2) Från 1 juli 2018 idiothöjer man bilskatten, vilket alla inte är medvetna om. Här är bara plats för ett par exempel, hämtade ur Vi bilägare: en i dag skattebefriad Volvo V40 kommer att kosta 2 754 kronor, och en VW Golf åker från 536 kronor till 2 328. Detta kommer att drabba alla bilägare; inte minst företagare. Alla kommer att köra sina gamla fordon så länge de kan, i stället för att satsa på nytt och miljövänligt.

3) Som grädde på moset kom också förslaget om solcellsskatten, som höll på att slå undan benen för många i begrepp att satsa på denna teknik i nya byggnader. Förra språkröret Åsa Domej (Mp) gick i taket när hon fick höra om detta galna förslag.

Miljö är ett komplext ämne, där ingen sitter inne med den absoluta sanningen. Att, som Miljöpartiet, bara ha ett förslag på agendan, nämligen att höja skatter, befrämjar inte vår gemensamma miljö. Det är som att gå till en läkare, som ordinerar Alvedon mot alla förekommande sjukdomar.

Det finns kontraproduktiva organisationer, som motverkar sina egna syften, och Miljöpartiet är tyvärr ett sådant exempel.

Pär Rosenberg (kd)

Anneli Roshagen (kd)

Tomas Svensson (kd)