Insändare

Nyanlagd gång- och cykelväg revs upp

Tomelilla Artikeln publicerades
Med start från Teggatan sträcker sig den nya cykelbanan 500 meter in mot centrala Tomelilla. DSå här såg det ut när sträckan invigdes i våras. Redan har en bit av den fått grävas upp.
Foto: Sprisse Nilsson
Med start från Teggatan sträcker sig den nya cykelbanan 500 meter in mot centrala Tomelilla. DSå här såg det ut när sträckan invigdes i våras. Redan har en bit av den fått grävas upp.

Tomelilla kommun anlade en ny gång- och cykelväg på Karlsborgsområdet som asfalteras och förses med gatubelysning. Gång- och cykelvägen invigdes 3 maj 2019.

Kort tid efter invigningen stänger man delar av den nya gång- och cykelvägen.

Asfalt grävs upp, gatubelysning, flyttas och grävning för ledningar för vatten och avlopp utförs.

Förmodligen förväntar sig alla skattebetalare att en kommun använder skatteintäkter på ett hållbart och ekonomiskt sätt.

Det är mycket märkligt att man först anlägger en ny gång- och cykelväg som asfalteras och som förses med gatubelysning och sedan blir man tvungen att ta bort asfalt, flytta gatubelysning för att kunna gräva för vatten och avlopp.

Är detta förfaringssätt ekonomiskt och klimatsmart när asfalt är dyrt och för att tillverka asfalt använder man olja?

För att svara på denna fråga, borde projektledaren för arbetena på Karlsborgsområdet Tomelilla kommuns bygglovschef Ingrid Järnefelt vara mest lämpad.

Curth Persson

Tomelilla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.